Званично стављен у функцију резервоар Врањевина на Златибору (видео)

резервоар

На Златибору је јуче званично стављен у функцију резервоар Врањевина, који ће становништву Златибора обезбедити још боље и сигурније снадбевање водом. 

Резервоар Врањевина на Златибору пуштен је у рад свечаном церемонијом  и освећењем, којој је поред представника општине Чајетина, присустовао и велики број званица. Све присутне поздравио је директор ЈКП“Водовод Златибор“ Миломир Туцовић, и истакао значај овог пројекта.

"Пројекат је од  немерљивог значаја,  омогућује развој Златибора у несметаном плану, јер без додатних количина воде није могућа изградња нових хотела, смештајних капацитета и других садржаја на Златибору. Инвеститор комплетног објекта била је општина Чајетина, и овом приликом се захваљујем што су определили велика новчана средства да завршимо овај импозантан објекат, а извођач радова је била фирма "Пјевић" из Чајетине", рекао је Миломир Туцовић, директор ЈКП"Водовод Златибор" Чајетина.

Овај резервоар капацитета 2000 м3 упојен је у водоводни систем Рзав. Главни резервоар Караула и резервоар Врањевина су на истој надморској висини и  раде по принципу спојених судова , што ће допринети бољем снадбевању Златибора водом у ванредним ситуацијама. 

"Ове године нисмо имали ниједан дан застоја у водоснадбевању, било је хаваријских прекида које су парцијалне, али водоснадбевање је протекло у најбољем реду". 

У наредном периоду у  плану је рад на новом резервоару на Црном врху,али и проширење водоводних капацитета резервоара Караула.