Бугарски новинари и туроператери у мају на Златибору

Србија је ове године земља партнер на Сајму туризма „Holiday and Spa Expo“ у Софији, што је резултирало да штанд наше националне туристичке организације буде добро посећен већ првог дана сајма.

Великој посећености српског штанда допринела је и презентација Туристичке организације Златибор, на којој су се посетиоци сајма, као и представници медија и туристичке привреде Бугарске упознали са укупном туристичком понудом овог планинског центра. Са њима је договорена инфо-тура за мај, када ће имати прилику и лично да се увере зашто је Златибор најпосећенија планина Србије.

Ово је, иначе, друга година како на сајму у Софији учествује Туристичка организација Златибор. То је и допринело да се број бугарских туриста на Златибору повећа. Сајам у Софији има дугу традицију, одржава се 35 година, а ове године учествује преко 350 излагача из 23 земље. Сајамски простор је у ''Интер експо центру'', манифестација траје до 16. фебруара.

Подаци Републичког завода за статистику говоре да је у Србији у 2017. години боравило 91.233 туриста из Бугарске, што је повећање од два одсто у односу на 2016. годину.

Извор: ТО Златибор