Добар старт "Ski centra gold mountain" (видео)

Ски

Уз велику подршку Општине Чајетина основано је Друштво са ограниченом одговорношћу под називом „Ski centar gold mountain“. Након дуго година боравка на Обудојевици, односно вишегодишњег бављења обуком скијаша почетника, оснивачи су дошли  на идеју да свим заинтересованин  туристима понуде нешто атрактивније. С обзиром да временски услови нису увек на руку скијаша, набављено је 10 топова и два табача како би стазе биле оснежене на дужи временски период.

У самом центру Златибора налази се новоотворени "Ski centar gold mountain“ који је једна од посећенијих дестинација ове сезоне. Велики број туриста искористио је прилику да своје прве скијашке кораке направи у ски школи овог центра и на основу првих часова  корисници имају веома позитивно мишљење и жељно ишчекују нови долазак.

„Захваљујући нашој општини добили смо дозволе да реконструишемо скијалиште Обудојевица и да га преуредимо у прави Ски центар. Захваљујући мојим сарадницима и мојим колегама дошли смо на идеју да се удружимо и направимо озбиљан Ски центар који може да прихвати госте који траже пажњу и који воле овај зимски спорт и скијање. Ски центар поседује скијашице које су на почетку стазе где скијаши добијају своју опрему за час. У наставку се налази почетни полигон где добијају своје инструкторе. Након што савладају основни ниво знања прелазе на напредни ниво и тако се померају пропорционално по стазама. Инструктор процени ниво знања сваког скијаша и након курса од четири до пет часова скијаши успешно скијају са највеће падине Обудојевице“, каже Бојан Шукиловић, директор маркетинга " Ski centra gold mountain".

Међу полазницима су пре свега деца школског узраста, међутим има и одраслих, а сама обука за скијање је идентична за обе узрасне категорије. За рад са кандидатима свих узраста задужени су професори спорта и физичког васпитања.

„Посећеност је била задовољавајућа и с обзиром да смо  тек основали овај Ски центар ми смо презадовољни и надам се да ће што више скијаша бити у наредном периоду. Најмлађи полазник је имао 3.5 године и он је већ скијао са врха овог брда. Одушевљени су били и родитељи и ми, добио је диплому и следеће године ће доћи да се усавршава. Било је и старијих скијаша на нашој стази који су стварно презадовољни припремљеношћу стаза. Иначе, стазе се сваког јутра табају а преко ноћи топови оснежавају. Радно време Ски центра је од 9-17 часова“.

Због својих благих падина скијалиште Обудојевица је идеално за учење првих скијашких елемената. О великом интересовању говори податак да кроз Ски центар на дневном нивоу прође око 300 почетника. За наредни период планирана је набавка још једне ски траке како би се растеретили полигони за почетнике.

За све потребне информације и резервације сви заинтересовани могу се јавити на број телефона: 069/3044461.

Данка Миловановић