Додела пакетића "Деца су украс света" (видео)

Удружење из Новог Сада "Деца су украс света", у просторијама чајетинског Дома културе, извршило је поделу новогодишњих пакетића деци из система хранитељства, са сметњама у развоју или инвалидитетом, као и деци из социјално угрожених породица у Општини Чајетина.

У сарадњи са представницима локалне самоуправе Општине Чајетина, Удружење из Новог Сада "Деца су украс света", договорили су поделу 163 пакетића за децу са сметњама у развоју као и малишанима из сеоских основних школа са територије ове општине. Осим пакетића за децу је била припремљена и адекватна представа и фотографисање са Деда Мразом.

"На нашу иницијативу организовали смо састанак и покренули сарадњу са локалном самоуправом Општине Чајетина. Сматрамо да су новогодишњи празници идеална прилика да деци приредимо што више момената среће и задовољства. Определили смо се да то буду деца из Зрачка. Сматрамо да ће они највећу благодет ове новогодишње представе и доживети јер ће бити у контакту са својим вршњацима из основних школа из околних села - Крива Река, Шљивовица, Рожанство, Јабланица", рекла је Ивана Зиројевић, председница Удружења "Деца су украс света".

Пред почетак програма присутнима и деци обратио се и председник СО Милоје Рајовић изразивши огромно задовољство и част што је у прилици да присутне обрадује.

"Ми смо се као локална заједница све ове претходне године трудили да изађемо у сусрет нашим најмлађим суграђанима у виду реконструисања дечјих вртића и реконструисања школа. У местима где је био потребан превоз ми смо га обезбедили. Заједнички смо основали Зрачак и обезбедили помоћ у кућама за старије суграђане тако да се трудимо да те теме буду присутне код нас и да определимо значајна средства како би живот наших најмлађих суграђана био бољи", рекао је Милоје Рајовић - председник СО Чајетина.

Пројектом "Новогодишњи пакетићи", Удружење "Деца су украс света" реализује адекватан вид друштвеног деловања локалне самоуправе Општине Чајетина и Удружења и промовишу етичке норме за које се обострано залажу.

https://www.youtube.com/watch?v=vBtD1ijYQ1g&feature=youtu.be