Две медаље и успешно домаћинство за стреличаре Златибора (видео)

Стреличараски турнир на Златибору

Стреличарски турнир у оквиру првенства Србије одржан је у дворани Туристичко рекреативног комплекса Златибор уз учешће преко 60 такмичара из целе Србије. Домаћини из стреличаркосг клуба Златиборац освојили су две медаље. 

Укупно 68 такмичара из седам српских клубова окупило се на Златибору на веома јаком турниру, а фијук стрела и звук погађања мете чули су се у великој дворани Туристичко рекреативног комплекса. Домаћини из СК Златиборац су се осим добре организације показали у такмичарском смислу јер су освојили друго место у екипој конкуренцији са рикрв луком у саставу Ђорђе Марјановић, Драган Жунић и Милош Бољевић.   

"Ово је посебан дан за наш клуб, био је велики изазов организовати турнир и такмичити се. Комплетан утисак је да смо презадовољни, а и утисак стреличара је да су презадовољни условима које имамо овде. Задовољни смо и учинком, освојили смо друго место екипно. Пред нама су још два такмичења и државно првенство у марту и надамо се да ћемо посетити сва три такмичења. Календар је мало, што се каже тесан, па нису били најбољи стреличари. Прошлог викенда је био један турнир у Руми, са 140 тамичара, а и чињеница да је 23. јануар, да веје снег па се много уди одлучило да ипак не дође овог пута. У наком будућем планирању ћемо променити овај дан за неке боље временске услове. Људи који су данас дошли су показали врхунско стреличарство на високом нивоу."

каже Ђорђе Марјановић, председник и такмичар СК Златиборац. Стреличарски клуб Златиборац је у врху српског стреличарства, а томе доприносе и резултати Милоша Бољевића из Подгорице који је пре годину и по дана постао члан клуба, а на Златибору је освојио сребро у појединачној конкуиренцији са рикрв луком. 

"Милош Бољевић је наш, пре свега, другар. Он је доста искуснији стреличар од нас. Човек се преко 10 година бави стреличарством, има и међународни резултат. Код нас је у последњих годину и по дана на сваком турниру узео барем једну медаљу. Захваљујући његовим резултатима смо котирани на лествици Савеза доста боље. Од турнира до турнира се мења позиција. Генерално, индивидуални пласман је нешто што прави разлику. Клуб је у врху, трудимо се да ту останемо,"

Осим по старосним категоријама, такмичари су подељени и према типу лука који користе, па тако поостоје голи лук, рикрв лук са контра кривином и компаунд лук са точкићима. У бербоу конкурнцији тријумфовали су Дејан Стојановић и СК Ниш, у рикрв категорији победио је Владимир Тошић у појединачној конкуренцији, а Око соколово у тимској, и у компаунд категорији славио је Владимир Гаврилов из клуба Панонски гусари, који су тријумфовали и екипно. 

"Утисци су супер, атмосфера је добра, сала добра, противници добри. У појединачном пласману сам негде у средини, сада са овим резултатом сам се приближио врху. Екипно стојимо доста добро, мада нас не излази често већи број, покушаћемо да се поправимо. Стреличарством се бавим три године у клубу са Ледина. Више смо базирани на 3Д такмичења, доста их организујемо и веома успешно"           

сматра Гаврилов. Ово је било друго такмичење у организацији СК Златиборац после летошњег турнира на Швајцарији. У плану је да се у наредним годинама настави пракса са бар два такмичења у години, уз прилагођене датуме за турнире на отвореном и у затвореном. Организатори се захваљују на помоћи општини Чајетина, Туристичко рекреативном комплексу Златибор, Туристичкој организацији Златибор и Спортском савезу Чајетине.