Дворана Спортског центра Чајетина добила употребну дозволу!

Након спроведене реконструкције и доградње спортске дворане у Чајетини, Одсек за урбанизам општине Чајетина, а  после усвојеног извештаја комисије за технички пријем објекта, издао је решење о употребној дозволи.

Рок за добијање употребне дозволе је две године од завршетка радова због дуге и захтевне процедуре, али су надлежне службе у Одсеку за урбанизам општинске управе Чајетине у најкраћем року донеле одлуку о добијању употребне дозволе.

Реновирани спортски објекат у Чајетини испуњава све стандарде, међу којима је и противпожарна сагласност са јединственим системом за заштиту од пожара. Реконструкција чајетинске дворане показала се као пример позитивне праксе у радовима на објектима за јавну употребу. Модеран изглед привукао је интересовање људи из света спорта и оних који су укључени у функционисање спортских објеката, који се свакодневно распитују о искуствима Спортског центра Чајетина са спроведеним радовима.

Након добијања употребне дозволе, наставља се са свакодневним активностима како би дворана била још функционалнија и богатија садржајима. У току је набавка најсавременије опреме за теретану која ће корисницима пружати услуге у већем простору него раније. Поред тога, ради се и на оспособљавању и опремању  медицинске собе.

Да подсетимо, радови на реконструкцији Спортске дворане су трајали две године у три фазе током којих је дворана је добила потпуно нови ентеријер. На површини од око 2000 квадратних метара добијена је још једна трибина тако да је сада укупни капацитет око 1000 места, уз  заједнички простор за публику, нове тоалете, свлачионице, справарницу, медија центар, ВИП ложу... Реновирани спортски објекат свечано је отворен 7. новембра 2019. године.

Хала која је изграђена почетком осамдесетих година и након поновног отварања ради пуним капацитетом и на располагању је спортским колективима, школама, мештанима и туристима. Већ током пролећа угостиће најбоље српске кошаркашке клубове јер ће се КК Златибор пласирати у Суперлигу. За летње месеце већ су најављени доласци клубова из Србије и иностранства на припреме.