Екипа ЛУ Златибор успешна у такмичарском делу Сабора

Екипа ЛУ Златибор

Стрелци Ловачког удружења Златибор били су успешни у такмичарским дисциплинама другог дана Сабора ловаца Србије.

Суботом се традиционално одржавају такмичења у пуцању на посебно припремљеном стрелишту Зова. На свакој од шест дисциплина учествовало је по око 50 пуцача, што је највећи број у последњих пар година.

Екипа ЛУ Златибор коју су чинили Драган Васиљевић, Петар Васиљевић и Александар Чумић је освојила прво место у у пуцању на непокретну мету вука, док је Петар Васиљевић освојио прво место у појединачној конкуренцији. Чајетинска постава је била трећа у дисциплини покретна мета вука, а млађи Васиљевић је био трећи у ловачком вишебоју.

У дисциплини 300м победио је Властимир Ђенадић, а на мети удаљеној 300м са ловачком пушком најпрецизнији је био Бранко Јањић, у пуцању на глинене голубове победио је Александар Драгутиновић из Гроцке, а на покретну мету вука Жељко Митровић из Барајева. У поменутом вишебоју победио је Мирослав Јовановић из Косјерића. 

По већ устаљеном обичају, за све посетиоце, ловце и стрелце је другог дана припемљен и во на ражњу, као и кувани купус, а могло се послужити и гулашом с обзиром да је организовано такмичење у припреми ловачког котлића у ком је победила екипа из Шапца у конкуренцији шест екипа. 

Да посетимо, 42. Сабор ловаца Србије отворен је у петак, а централни део тродневне манифестације је лов на вука.