Футсал: Златибор се пласирао у Трећу лигу Србије

Футсалери Златибора улазе у Трећу лигу Србије

Футсалери Златибора нови су чланови Треће лиге Србије! Чајетински тим је тријумфално прошао кроз бараж, а испоставило се да је била довољна победа у гостима против Лепосавића јер се противник није појавио на реванш мечу на Златибору. Уместо тога КМФ Златибор је одиграо неколико ревијалних минута против деце која тренирају фудбал чиме је обележен највећи успех у трогодишњој историји клуба. 

Иако противник из Лепосавића ниje дошao на узвратну утакмицу то није покварило славље Златибора који је заслужио улазак у виши ранг. Испоставило се да је довљна била победа на страни од 7:4 у којој је екипа Ратка Несторовића још једном показала препознатљиву ефикасну игру у којој се истакао Раде Глишовић са пет погодака. 

Екипа Лепосавића је ове сезоне имала проблема са фондом играча и домаћинством у Рашкој што је допринело испадању из лиге. 

Да подсетимо, Златибор је најпре у групи А Регионалне лиге Запад заузео друго место са 31 бодом, односно 10 победа, једним ремијем и четири пораза, да би пре Лепосавића у првом колу баража избацио Карели са Уба победом на страни 4:0 и ремијем код куће 2:2.

Први пласман у Трећу лигу изборили су капитен Жељко Костадиновић, Немања Кутлешић, Раде Глишовић, Марко Костадиновић, Лука Деспић, Саша Филиповић, Никола Бјеличић, Иван Марић, Никола Кокоровић, Дејан Филиповић, Немања Стојановић, Александар Петровић, Дарко Марић, Михаило Вујовић, Александар Драговић, Немања Љубојевић, Вељко Томић, тренер Ратко Несторовић, службени представник Драган Спасенић, физиотерапеут Срђан Перић, комесар за безбедност Владан Шкодрић.

Неки од ривала у Трећој лиги наредне сезоне биће Бајина Башта, РБ Ваљево, Партенон Смедеревска Паланка, Косјерић, Златар 033, Жупски Рубин Пријепоље, Опленац Топола, Косјерић... У наредним месецима КМФ Златибор имаће прилику да се спреми за играње у Трећој лиги Запад, која ће бити права провера квалитета екипе, а прилика за то биће и традиционални турнири који се играју широм округа током лета.