Футсал: Златибор спреман за дерби са Сјеницом (видео)

Футсалери на тренингу

Футсалери Златибора почињу пролећни део такмичења у Регионалној лиги Запад утакмицом против Сјенице, једног од конкурената за улазак у виши ранг. Екипа је тренирала током зимске паузе и спремна је за дерби који се игра у суботу, 19 фебруара од 20 часова у дворани у Чајетини.  

Екипа КМФ Златибор почела је са тренинзима пре месец и по дана и како кажу сами чланови клуба, ово је најозбиљнији тренажни период од оснивања. Играчки фонд са преко 15 играча није појачаван, али су тренирали три пута недељно. Све са циљем пласмана у трећи ранг српског футсала.

"Мислим да су ово најбоље припеме и да су играчи најбоље радили, да смо се највише припремали. Сви су радили јако, имали смо и физичке припреме, сада радимо са лоптом. Од кад тренирамо ово су можда и најквалитетније припреме пред сезону,"

каже тренер Ратко Несторовић, а један од најискуснијих играча у тиму Немања Кутлешић каже да клуб добија обрисе какве би требало да има у будућности.

"Велики је број младих момака који би требало за коју годину да играју виши ранг, нешто што ми старији нисмо имали. Турнири су нам били једини излаз у регион Западне Србије. Сада са клубом и лигом се надамоп да ћемо овим момцима оставити нешто за залог."

Први противник у пролећном делу је лидер такмичења Сјеница који има 18 бодова, два више од Златибора. Ипак, чајетински тим је у првом колу лиге победио овај тим у гостима са 4:2, а Сјеничани су направили и пар измена у играчком кадру. 

"Они су стварно добра екипа, имају брзе играче, горе је била егал утакмица али смо превагнули на нашу страну са три брза гола. Могло је да оде и у контра смеру, да они победе и можда су чак и више заслужили. И они су уиграни, квалитетна су екипа, за респект,"

сматра тренер Несторовић, а голман Кутлешић додаје:

"Уз сво поштовање, ми очекујемо победу у Чајетини, ни на шта друго не идемо, други резултат нас не занима. Они имају своје квалитете, појачали су се, али мислим да имамо чему да се надамо и да смо овим радом и залагањем од оснивања клуба до дана данашњег заслужили тај виши ранг. А не можемо се надати вишем рангу ако у првом колу не победимо. Позивам да што већи број људи дође да нам помогне. Навешћу пример утакмице против Лознице, пуно нам је значила подршка свих људи из Чајетине, са Златибора, из целе општине. Ако могу, да дођу да нам помогну да победимо ту Сјеницу и направимо искорак за чајетински футсал."

Неколико млађих чланова клуба као што су Драговић, Стојановић, Бјеличић и Деспић зимус су учествовали на турнирима у региону и остварили су запажене резултате чиме су и одржавали форму током паузе. Да подсетимо, Златибор је освојио 16 бодова из седам утакмица првог дела, два мање од Сјенице и један више од МБ Наменске.