Футсал: Златибор у напетом мечу сачувао прво место

Футсалери после победе

Футсалери Златибора победили су екипу Шљивићи резултатом 6:5 у деветом колу Регионалне лиге Запад на домаћем терену у Спортској дворани у Чајетини.

Чајетински тим је одиграо меч са два лица, лошим првим полувременом и великим преокретом у другом.  

Већ у четвртом минуту Шљивићи су повели голом Милоша Ресимића, и док је домаћи тим покушавао да дође до боље игре, Ивањичани су убедљиво повели. Лепосавић, Ремовић и Бујошевић кажњавају сваку грешку Чајетинаца, уз веома сигурног голмана. Ипак, наду у преокрет враћа гол Саше Филиповића пред крај полувремена за 1:4.

Златибор је у другом полувремену на паркет изашао у потпуно другачијем расположењу, агресиван притисак је уродио плодом и за само три минута домаћи изједначују резултат са два гола Марка Костадиновића и једним Луке Деспића. Ипак, поново је уследила грешка у одбрани, па Шљивићи поново воде са 5:4.

Слично дешавањима на прошлој утакмици, Златибор је показао карактер у последњих 10 минута. Најпре је голман Немања Кутлешић изједначио после слободног ударца, да би само минут касније морао да напусти игру јер је искључен због одбране руком на средини терена због покушаја да спречи гол. Његово место заузео је резервни играч Александар Петровић, и пред екипом су била тешка два минута са играчем мање. И са три играча у пољу, Златибор постиже гол захваљујући одличној одбрани и контранападу, а погодио је други пут Филиповић на асистенцију Деспића. У последњим минутима, екипа Ратка Несторовића је одбранила предност од једног гола.

После девет кола Златибор остаје на првом месту са 22 бода, једним више од Сјенице која је у овом колу са 7:0 победила Рашку, а управо овој екипи Златибор гостује у следећој рудни.