Ивањдански вашар на Водицама

вашар

И ове године је на Водицама код хотела Ловац одржан Ивандански народни вашар. Поред забаве под шатром домаћини су се потрудили да организују и занимљив програм. Пре подне се играо турнир у малом фудбалу “Меморијал – Милан Досковић Доске”, а поподне је било резервисано за златиборску штрапаријаду. (вуча на влаци коњском запрегом).

У фудбалу се надметало седам екипа а у финалу је славила екипа Водњика из Ужица која је у финалу савладала екипу Шајиновци из Доброселице док је треће место припало екипи Мега бенд из Кремне.

Златиборска штрапаријада је ове године имала такмичење у четири категорије, перолаки двопрег (до 1.020 кг), лаки двопрег (до 1.120 кг), средњи двопрег (до 1.320 кг) и на крају тешки двопрег (преко 1.320 кг). За све четири категорије организатори су обезбедили и награде од 40.000 динара за прво место, 30.000 динара за друго и 20.000 динара за треће место.

Према пропозицијама временски лимит за завршетак задатка је 5 минута. Ако екипа не изврши задатак у предвиђеном року, мериће се дужина извученог трупца. Ове године се надметало више од тридест двопрега у све четири категорије.

Најузбудљивије је било у категоријама лаки и средњи двопрег. У категорији лаки двопрег, коњи Миленка Павловића Руса су трупац извукли за 53,5 секунди. Овај пар је био на првом месту све до последње вожње, када су коњи браће Симић преузели вођство. Они су трупац извукли за 36,5 секунди. Борба за треће место је била још узбудљивија коњи Путаљ и Вихор Ивана Зорића су стазу прешли за 1:13.12 што им је гарантовало треће место, али коњи Рада Јеремића су непуне четири секунде били бржи (1:09.91 ) и освојили су треће место.

У категорији средњих двопрега коњи Драгана Димитријевића Малин и Ждралин су однели победу. Овај двопрег је трупац превукао за 1:40.13. Друго место је заузело двопрег Гордана Протића (1.57.28) а трећи је био пар Жарка Николића (2:15).

Програм је и ове године водио новинар Станислав Јакица, промотер Штрапаријаде. Он је у изјави за златибор.тв рекао да је учествовало велики број екипа и да је организација била на високом нивоу.

Извор и фото: Златибор.тв