Кошарка: Јачање тимског духа

Kошаркаши Златибора имали су организоване посете туристичким локалитетима у Сарајеву током турнира АБА2 лиге.

Kао што су учесници новембарског "балона" на Златибору обишли Стопића пећину, тако су и чајетински кошаркаши били на Врелу Босне и Башчаршији. Долазак на извориште реке био је лепа прилика за боравак на свежем ваздуху и излазак из урбане околине хотела где се осећа мирис сумпора. Чланови екипе Златибора су прошетали по уређеном простору ове природне лепоте на Илиџи, уз сликање поред вирова и мостића. Чајетинце је послужило и време па је ово била одлична прилика за јачање тимског духа.

После победе против Младости екипа је на челу са председником клуба Рајком Пелверовићем и директором Ђорђем Александрићем отишла на заједнички ручак у Башчаршију. Познато је да су ћевапи традиционални специјалитет у старом делу града који је саграђен у 15. веку, и неки играчи су их први пут пробали као Американац Брендон Мекој. Поред шетње уличицама туристичког обележја Сарајева где у угоститељским објектима важи забрана точења алкохола и већина носи заштитне маске, уследила је и посета посластичарници на Грбавици где је екипа добила торту.

Улогу водича на овим излетима имао је Немања Протић који је провео сезону играјући у Сарајеву за Спарсе, и веома га поштују у овом граду. Ипак, искусни плејмејкер због повреде не може да помогне саиграчима против свог бившег клуба у трећој утакмици балона (субота, 12ч), као ни у остатку сезоне. Ипак, дао је велики дорпинос у досадашњем учинку у другом рангу регионалног такмичења где Златибор има шест победа и три пораза.