Koшарка: О повратку у такмичарски ритам (видео)

Душан Кутлешић на тренингу Златибора

Кошаркаши Златибора нису одиграли утакмицу од 26. децембра, а имали су пет одлагања у 2022. години због случајева коронавируса, како у својој екипи, али и у противничким. Велика пауза у сред сезоне је проблем за тренажни процес, а нови изазов биће надокнада пропуштених мечева.

Један од Чајетинаца чије се име налази међу растућим Ковид бројкама у претходних месец дана је и капитен кошаркаша Златибора Душан Кутлешић. Капитен чајетинског тима се као и прошле године у јануару заразио коронаворусом, али овога пута уз лакше симптоме и бржи повратак на терен. Двадесетседмогодишњи кошаркаш је један од тројице играча Златибора који су били заражени у истом периоду, па је цела екипа паузирала.

Златибор би требало у суботу 29. јануара да одигра против Колубаре прву утакмицу у 2022. години после пет одлагања. Због надокнаде пропуштених мечева, Чајетинци ће у наредна два месеца имати тежак распореда са најмање два меча недељно, заједно са утакмицама АБА2 лиге и Купом Радивоја Кораћа. 

Чајетински прволигаш је одиграо 16 од планираних 20 утакмица, а сва кола су одиграли само Војводина, ОКК Београд и Здравље.  

Мирослав Јевремовић