Кошарка: Победом у српском дербију Златибор почео одбрану трофеја

Победа Златибора у првој АБА2 утакмици

Кошаркаши Златибора победили су Слогу резултатом 87:67 у првом колу НЛБ АБА2 лиге на Златибору и тако отпочели одбрану трофеја у овом такмичењу. Чајетински тим је после четири везана тријумфа у домаћем првенству, славио и у српском дербију регионалног такмичења убедљивом игром против ослабљеног ривала.

Најефикаснији у победи био је Тадија Тадић са 15 поена уз осам скокова и седам асистенција, a 15 поена је постигао и Брано Ђукановић. Свих 12 играча је добило минутажу.

Формални гости су на познатом терену већ у првој четвртини стигли до осетније предности након прилагођавања на поставу Слоге у уводним минутима. Своја најјача оружја транзицију и шут за три Златибор је показао и у другој четвртини, па за полувреме убацује 50 поена и има сигурну предност од 15 поена. За тим и Краљева се погоршала ситуација повредом капитена Стефана Матовића, а већ су одсутни Стаменић и Пауновић, па је Златибор одржавао разлику. Простор за игру добили су и Чорбић, Богдан Тејић и Милошевић па је екипа имала прилику да у лакшем ритму заврши меч и буде одморна за наредно коло.

Екипа Страјина Недовића у следећем мечу игра против Подгорице у четврта од 21 час, такође у дворани ТРК Златибор. Подгоричани су у првом мечу изгубили од Сутјескe, a у осталим мечевима Хелиос је победио Шенчур, Пелистер је био бољи од ТФТ-а, Крка од Спарса и Борац Бања Лука од Широког. 

Слога - Златибор Голд гондола 67:87 ( 13:22, 22:28, 14:20, 18:17)

Дворана: ТРК Златибор Гледалаца:130

Судије: Круљац, Галић, Гајшек

Слога: Калил 5, Пауновић, Петровић, Стајчић 4, Савић 7, Матовић 9, Николић 5, Андервуд 15, Јордовић, Чекић 10, Бојанић 3, Симеуновић 9.

Златибор: Протић 9, Чабрило, Ђуран 7, Грубелић 11, Ђукановић 15, Милошевић 1, Тадић 15, (8 ск, 7 ас), Поњавић 12, Чорбић 2, М Тејић 7 (7 ск), Б Tејић.