Кошарка: Златибор дочекује Војводину (видео)

Кошаркаши Златибора дочекују екипу Војводине у 15. колу Кошаркашке лиге Србије у суботу од 18 часова у дворани Спортског центра Чајетина.

Екипа Златибора у 15. коло улази са учинком од девет победа и пет неуспеха, а први пут у сезони везала је два пораза на претходна два гостовања ОКК Београду и Новом Пазару. Тренер Страјин Недовић каже да против Војводине неће имати лак задатак да прекину неуспешну серију, и да се не сме потценити тим са зачеља табеле са скором 3/11.

„Војводина је велико име у српској кошарци и надам се да ће хала бити пуна, поготово што су прошли сви Новогодишњи празници. У овој хали нисмо били 15 дана, тако да мислим да је Чајетина жељна добре кошарке и надам се да ћемо имати подршку у субору у хали и да ћемо доћи до нових бодова. Након тога нам предстоји мало тежи распоред где ће се у наредне три, четири утакмице, евентуално пет доста ствари решити. Очекујем добру игру нашег тима и очекујем победу,“

каже Недовић. Екипа Војводине се појачала у односу не меч у другом колу када је Златибор победио у  Новом Саду са 120:94 јер су у стручном штабу сада Филип Соцек и Мирослав Мута Николић, а појачали су се и довођењем искусног плејмејкера Александра Радуловића и Андрије Симовића који је најбољи стрелац и скакач тима.

„У другом делу првенства је то потпуно другачије. Ако се сетимо чињенице да је то екипа која је победила Нови Пазар у гостима, ниједног тренутка не смемо да их потценимо. У односу на прошлу годину, то је тим који је појачан са врхунским плејмејкером, можда једним од најбољих у лиги, Радуловићем, затим са сјаним играчем који је играо у иностранству неколико година Симовићем и још неколико играча, појачања уз јуниорски погон, младим играчима, са нашим бившим играчем Павелом Лобаревим који игра одлично, то је сигурно екипа за респект и не смемо ниједног тренутка препуштати ништа случају. Филип Соцек има велико искуство и у претходним годинама је био препознатљив у КЛС-у са брзом игром и добром дефанзивном игром. Очекујем да ће тако бити и код нас, да се та екипа неће предати,

Капитен Златибора Радомир Маројевић каже да екипа добро игра, али да је сплет несрећних околности довео до претходна два пораза.

"Долазти нам једна врло млада екипа која нема под кошем високе играче, али су много незгодни са шутем за три поена и то нам је циљ, да зауставимо њихов шут, видело се да могу да буду много незгодни ако их крене. Потрудићемо се да урадимо то што треба како би победили,

каже 38-годишњи центар који ове сезоне просечно бележи 7,8 поена и три скока. Чајетинска екипа претходни меч на домаћем терену одиграла је 21. децембра када је савладала Колубару, па ће меч са Новосађанима у суботу од 18 часова бити први у 2020. години у Чајетини. Златибор и Војводина делили су мегдане и у Другој лиги, а на претходних пет утакмица, три пута су победили Новосађани, а два пута Чајетинци.

https://www.youtube.com/watch?v=eYUZtKQiYWA