Наши суграђани имаће прилику да сутра у Јутарњем програму РТС-а виде на делу ученике средње „Угоститељско-туристичке“ школе из Чајетине. Наиме, на иницијативу РТС-а и уз подршку Министарства просвете, одабрано је 11 угоститељских школа из Србије које ће у Јутарњем програму представити своје локално јело, трудећи се да задовоље два критеријума: да се јело припрема брзо, и да буде јефтино.
Првобитна замисао професора Небојше Крповића из чајетинске „Угоститељско-туристичке школе“ била је да ученици припремају комплет лепињу као препознатљиви производ овога краја.
Међутим, надлежни из ове националне телевизије тражили су други предлог, па је прихваћено да се у емисији „Кухињски калфа“ прикаже припремање пите од хељде. На овај задатак су ученици треће године одлично одговорили, а снимање је обављено у школском ресторану у просторијама Туристичке организације Златибор. Поред наше школе, у припремању локалних јела учествовале су и угоститељске школе из Београда, Ниша, Лесковца, Врњачкњ Бање, Новог Пазара...
Емисија „Кухињски калфа“ емитоваће се, почев од новембра, свакога уторка око 8,30 часова на првом програму РТС-а, док ће наши суграђани имати прилику да виде ученике средње "Угоститељско - туристичке" школе, 26. новембра, на програму РТС-а.