Квиз као хоби, изазов и потврда

Учешћем у квизу „Слагалица“ 2006. године Чајетинац Бојан Савић „пробио је лед“ и од тада до данас имао доста наступа у различитим квизовима од којих је многе завршавао врло добрим пласманом. Из 104-тог циклус „Слагалице“ Бојан је недавно изашао као победник, а оно што је одушевило његове навијаче  на друштвеним мрежама је то што је учинио да све изгледа лако, самоуверено и смирено, што пред камерама обично није случај.

Од „Квискотеке“ па надаље, од 7. године па навише, Бојан Савић из Чајетине прати квизове као посебну посластицу и својеврстан изазов. За прво учешће у квизу изабрао је „Слагалицу“ 2006. године и од тада, са мањим паузама, ради изазова самом себи а некад и из практичних разлога, пријављује се за такмичења на квизовима. До сада је учествовао у  „Великом изазову“, „Питању за шампиона“, „Супер генију“,“Високом напону“ и многим другим.

„Зна сам да сам фаворит за освајање. Тако се, на крају, и догодило. Не могу рећи да је било лако, не могу рећи да је било тешко. Ту су моменти који могу да одлуче превагу резултата на једну или другу страну. Успео сам да останем сконцентрисан у неким јако битним моментима и то је, на крају, пресудило“, прича наш суграђанин, победник 104. циклуса „Слагалице“.

О треми каже да она увек постоји, али да је то притисак уз који је научио да добро функционише. „Слагалица“ је један од оних квизова у којима је моменат довољан да се победи или изгуби, а пошто је поред знања и концентрације битна и срећа, најбољи начин је да остане смирен и сачека шта ће бити на крају.

Како се спремао за такмичења?

„Има ту знања које је покупљено током школовања, током разговора са људима... Квизови су толико комплексни да може да дође питање из било чега! Мој савет је: читајте, слушајте људе са којима разговарате, увек можете да чујете нешто занимљиво и корисно“.

У последњих неколико година све више Чајетинаца се појављује у квизовима. Да ли је Бојан пробио лед и показао да они нису никакав баук, не зна се, али о учешћима својих суграђана Савић има само речи хвале.

„То је јако лепа слика! Мирослав Јевремовић је био трећи (у „Слагалици“) Ту је у полуфиналу изгубио буквално за ситницу. Иван Јанковић је имао одличан наступ у „Потери“ само што није имао среће у том другом делу, али пре тога је био одличан... И ако могу да наглсим, мој комшија Драган Спасенић , који је био 2. у „Слагалици“, на мене је оставио фантастичан утисак“.

Поред изузетног искуства, лепог дружења, и наравно – добродошлих награда, квизови су добар хоби, каже овај Чајетинац, који се истакао и као врстан сатиричар у свом новинарском раду за „Њуз нет“. За крај разговора нам рече да ће се од квизова мало одморити, до неког новог изазова.

https://www.youtube.com/watch?v=zXXKk_54DDo&feature=youtu.be

Мирјана Ранковић Луковић