Ловачком забавом почео 42. Сабор ловаца Србије

42. Сабор ловаца

Ловачком забавом у евент центру Пјевић отворен је 42. Сабор ловаца Србије на Златибору у организацији Ловачког удружења Златибор. На свечаном отварању је додељено ордење Ловачког савеза Србије и захвалнице домаћина.

Више од 500 ловаца и званица присуствовало је отварању тродневне манифестације која повезује лов и туризам. Госте је у име домаћина поздравио председник Ловачког удружења Златибор Миле Пантовић, а Сабор је званично отворио Александар Станојевић, председник Ловачког савеза Западне Србије и потпредседник ЛСС.

На свечаности су додељена традиционална годишња признања, сребрно ордење Ловачког савеза Србије добили су Драган Урошевић Ђађа и Будиша Дидановић, а златни орден је добио Горан Јевремовић, а ово је највеће признање које се уручује ловцима. Плакете које Ловачки савез уручује компанијама додељене су грађевинским радњама "Пјевић" и "Томић".

Ловачко удружење Златибор је доделило 15 захвалница у знак добре сарадње и помоћи, а захвални су и општинским јавним предузећима и установама, предузетницима, спонзорима, хотелима и ловачким удружењима која су подржали лутрију, као и донаторима и појединцима без којих догађај не би био могућ.

Током забавног програма организована је и ловачка лутрија са укупно 60 награда међу којима су били туристички аранжмани, бесплатне котизације за лов, робне награде, а највреднија награда је карабин, који је добио један ловац из ЛУ Златибор.

Организатори 42. Сабора су Општина Чајетина, Туристичка организација Златибор, Културни центар Златибор уз покровитељство Ловачког савеза Срббије и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.