Манифестације током лета на Златибору (видео)

Најава манифестација на Златибору

Планирана културна и туристичка догађања за ово лето на Златибору у организацији Туристичке организације Златибор, Голд гонодле и Културног центра Златибор представљена су у Гондола бару на врху Торника.

Општина Чајетина и овог лета припрема богат програм како би поново остварила тежњу од милион забележених ноћења. Туристичка организација Златибор припремила је разноврсне догађаје на Краљевом тргу,  а први је концерт Саре Јо 21. јула. У наставку лета уследиће различити музички жанрови са наступима ди џејева Марка Настића и Марка Милошевића, као и посебне вечери за џез, народну и класичну музику а као и сваке године биће садржаја намењених деци и породицама. Новина овог лета биће наградна игра намeњена туристима који су регистровани у систему Е-туриста.  

И у Голд гондоли се тек очекују веће посете за које се припремају садржаји у складу са успешним примерима из претходног периода. И овог лета ће бити бројни бесплатни садржаји на међустаници код Рибничког језера које ће бити на располагању од 12 до 14 часова.  Сваког радног дана ће бити радионица које су намењене и одраслима и деци, а занимљиво да ће стручњак за едукацију и васпитање деце Ранко Рајовић на Златибору одржати предавање, а НТЦ дечије радионице по његовом програму ће се одржавати сваког четвртка у августу на међустаници гондоле, где ће се и овог лета организовати филмске пројекције.  

Идеја за обједињену манифестацију Културна тура коју је покренуо Културни центар Златибор је да се дешавања споје са природним амбијентом златиборских села. Концерт камерног оркестра код водопада у Гостиљу је отворио низ догађаја од којих су неки нови, а неки имају дугогодушњу традицију попут Петровданских дана у Сирогојну и сабора трубача који ће се одржати 17. и 18. јула и биће квалификационо такмичење за Гучу. У програму су и фестивал Залет на Боровој глави, Ерски кабаре на три локације, Михољски сусрети села, ликовна колонија у Трнави, концерт филмске музике у Чајетини, концерт у Стопића пећини и за крај фестивала мјузикл на отвореној сцени у Трипкови.

Летња туристичка сезона на Златибору је практично почела, али се јек посете очекује од друге половине јула. Тренутна посећеност Златибора је на око 20 хиљада туриста, викендима тај број ид до око 30 хиљада, а према пројекцијама надлежних организација очекује се да до краја августа на Златибору констатно борави око 50 хиљада гостију.