МОСИ: Два полуфинала за Чајетину

Кошаркашка екипа Чајетине у Колашину

Спортисти Чајетине остварили су пласман у полуфинале у кошарци и одбојци на песку другог дана Међуопштинских омладинских спортских игара у Колашину.

Кошаркаши су победом против Пријепоља са 40:33 обезбедили прво место у групи са максималним учинком и обезбедили улазак у борбу за медаље. Меч у јутарњем термину против такође непоражене екипе је био занимљив, имали су Чајетинци и двоцифрену предност, али су борбени Пријепољци у финишу смањили разлику. Екипа Душка Пантовића игра против домаћина Колашина у вечерњем термину.

И играчице у одбојци на песку су ушле међу четири најбоље, другом победом у групи, против Ужица са максималних 2:0, по сетовима 25:5 и 25:8. Тим који чине Анђела и Исидора Тошић и Аница Нинчић је тако другу годину узастопно ушао у борбу за медаље, након сребра у Новој Вароши, а у суботу ујутру играју против Вишеграда за финале.

Одбојкашице Чајетине су приредиле праву драму јер су поени одлучивали о путнику у полуфинале. Наиме, изгубиле су од Новог Пазара са 2:1 чиме су исти број победа и сет количник имале Чајетинке, Пазарке и Ужичанке, али је на крају екипа Станка Брашанца имала најслабију поен разлику чиме је завршила у борби за пласман од 7. до 9. места.

Недовољно среће за улазак у полуфинале имали су и играчи малог фудбала јер су дођивели и други портаз у групи, овога пута од Мојковца са 5:2. Поново је екипа примила голове у покушају да преокрене резултат, а стрелци су на трећем узастопном мечу били Немања Стојановић и Марко Станић. У борби за пласман од 13. до 16. места у поподневном термину уписана је победа службеним резултатом против Прибоја, чији тим је одустао од утакмице.