На конкурс "Деца међу нарцисима" стигло 400 литерарних радова (видео)

нарциси

 Културни центар „Златибор“ из Чајетине организује тридесет други дечји фестивал ,,Деца међу нарцисима“ који ће се одржати у Чајетини и на Златибору од 16. до 18. маја. Овај фестивал промовише најбоља остварења у разним областима стваралаштва и у сјајном природном амбијенту окупља и зближава децу из разних крајева наше земље.

Литерарни и ликовни конкурс 32. Дечјег фестивала ,,Деца међу нарцисима“ који се одржава у Чајетини од 16. до 18. маја, је завршен. Ове године је током априла Дечји фестивал промовисан у школама у Ужицу, Новој Вароши, Бајиној Башти, што је допринело већем одзиву деце на расписане конкурсе, а литерарни радови су послати  куму овогодишње манифестације, песнику Стевану Милошевићу .

„Литерарни и ликовни конкурс међународног карактера који је расписан за ученике основне школе нсше земље и региона стигло је, заиста, доста радова, За литерарни конкурс ми смо добили скоро 400 радова, а на ликовни близу 800 радова. Ове године теме  за литерарни конкурс бирао је Стеван Милошевић песник из Врања. Радови су послати и ми ускоро можемо очекивати и резултате овог конкурса. Оно што је ексклузивно је да ове године Фестивал отвара Матија Бећковић, а о неком детаљном програму и прецизној сатници ми ћемо на време обавестити путем медија, штампаног материјала и друштвених мрежа“, Горица Станић из КЦ Златибор.  

Сва три дана трајања фестивала, праћена су богатим програмом за децу
различитог узраста у организацији Културног центра „Златибор“ Чајетина у сарадњи са другим јавним и културним установама општине Чајетина. 

„За три дана трајања Фестивала очекује нас богат и разноврстан програм, дружење са песницима, премијера Дечијег драмског студија Бистричак, гостовање познатих глумаца, наступ фолклораша, представа „Гарави брод“. Ученици који буду награђени или похваљени на овом конкурсу моћи ће да посете Дино парк, Авантура парк, Голд гондолу Златибор, али у најави нећемо баш прецизно говорити, нек буде нешто и изненађење“.  


Ауторе најбољих радова очекују вредне награде, а неке од њих су: викенд на Златибору, који ће бити додељен за најбоље радове на литерарном конкурсу у више категорија, улазнице за Дино и Авантура парк на Златибору и друге многобројне награде. Биће додељена и колективна награда за ученике из школа из које је послато највише радова. За све учеснике литерарног конкурса на фестивалу „Деца међу нарцисима“ обезбеђен је излет са коктелом у Дино парку на Златибору, последњег дана фестивала. За све награђене учеснике који нису са територије Општине Чајетина, а који буду присуствовали додели награда последњег дана фестивала, биће обезбеђен смештај на Златибору.