На Златибору свечано отворен ИксРос хард ендуро рели (видео)

Свечано отварање ИксРос хард ендуро релија на Краљевом тргу на Златибору

Свечаним отварањем и дефилеом учесника на Краљевом тргу званично је почео ИксРос хард ендуро рели на Златибору. Велику четвородневну мото трку којом почиње Светски шампионат отворили су председник општине Чајетина Милан Стаматовић и представик Светске мотоциклистичке федерације Винфрид Кершагел.
Врхунски мајстори на моторима за савладавање тешких терена окупили су се у центру Златибора да најаве своја надметања у наредна четири дана. Такмичаре и посетиоце поздравио је председник општине Чајетина Милан Стаматовић. 
ИксРос хард ендуро рели одржава се већ седам година на Златибору, а другу годину узастопно је део Светског шампионата у овој дисциплини, као једина српска трка у овом рангу ауто мото спорта. Чињеница да је Србија остала у календару такмичења који је скраћен, показује колико су организатори задовољни Златибором што је потврдио и менаџер трке из ФИМ Волфганг Кершагел. 
Међу 350 учесника из око 40 земаља на такмичењу су и прошлогодишњи победник са Златибора и целог шампионата Мануел Летенбихлер, ендуро легенда Грејем Џарвис, најуспешнија дама Сандра Гомез и остали врхунски возачи попут Марија Романа из Шпаније и Тодора Кабакчијева из Бугарске.
У среду 17. маја на програму је веома атрактивни полигон са препрекама где ће се финалне борбе за пласман одржати од 16 до 18 часова. У четвртак и петак се вози на Тари и Мокрој Гори, а финални дан је у суботу, 20 маја на Златибору, када ће бити циљ и додела награда на Краљевом тргу. 
Организацију ИксРос хард ендуро релија помогли су Министарство спорта и Министарство туризма Владе Србије, Ауто мото Савез Србије, општина Чајетина, КЈП Златибор, Туристичка организација Златибор, Туристичко рекреативни комплекс Златибор.