Нинчић после дебија: "Осећај је сјајан" (видео)

Чајетински борци имали су половичан учинак на трећем АФЦ К1 и ММА турниру на Златибору са победом Видоја Нинчића и поразом Сретена Божовића.

Млади Видоје Нинчић је победом дебитовао у професионалној конкуренцији у K1 до 73кг савладавши Срђана Перишића из Ужица у борби која је отворила суботње вече. Члан клуба Фама победио је одлуком судија (3:0) после три рунде отворене и офанзивне борбе.

„Први пут излазим пред оволико људи, адреналин је наравно велики. Осећај је сјајан. Потрудио сам се колико сам могао, мислим да нисам дао све од себе због треме. ОК је било, надам се да је задовољна публика. Мислим да је ударачки део рукама пресудио, и можда кондиција,“

рекао је двадесетогодишњи Златиборац у чијем су углу били његови отац и брат после меча се захвалио свима на подршци:

„Захваљујем се мом оцу који ме од четврте године „гура“ у борилачке спортове и породици, општини Чајетина која нам је много пута изашла у сусрет, мојој девојци која је била велика подршка и свима који су дошли у халу да ме подрже.“

https://www.youtube.com/watch?v=9Clja5AX9KA&feature=youtu.be

Други пут је Сретен Божовић учествовао на АФЦ турниру на Златибору, али за ралику од прошле године када је лако победио Феридија Ахметија, овај пут га је савладао Алекса Боснић из Београда. Члан Синђелића успео је да натера Божовића на предају пред крај прве рунде, тежио је да спусти борбу у партер, а домаћи такмичар није искористио једну прилику да кимуром „закључа“ руку противника. Чајетинац је први профи пораз у октагону доживео од борца ког добро познаје и са ким је тренирао и за ког каже да је велики шампион.

„MMA je борба у свим сегментима, треба радити и џиу-џицу и рвање, не само стенд ап. Он ме је срушио рано, током прве рунде, нисам имао времена да то издржим, контролисао је скоро целу рунду. Ово је велико искуство, како је и Алекса рекао, добро је што смо прошли без повреда,

сматра Божовић који сада има скор 1/1 у професионалној конкуренцији, а у наредном периоду поново ће се борити на аматерском нивоу, али додаје да ће се у будућности поново срести са професионалцима:

„Враћам се на аматерске борбе, ја сам пре свега аматерски борац, није ми план да будем професионални борац. Планирам да одрадим пар бокс аматерских мечева ове године у аматерској бокс лиги. Вероватно ћу се вратити опет у профи ММА кроз годину, две сигурно, у то нема сумње.

Трећи АФЦ турнир на Златибору био је веома добро посећен, а укупно девет борби донело је занимљиве окршаје бораца различитих  генерација. ММА и К1 турнир одржан је под покровитељством општине Чајетина и Туристичке организације Златибор, Спортског савеза Чајетине, Спортског центра Чајетина и Спортско туристичког центра Златибор  уз бројне локалне спонзоре, а АФЦ следеће догађаје организује у Македонији и Аустрији.

Резултати:

Видоје Нинчић – Срђан Перишић К1 до 73кг

Сретен Божовић – Алекса Боснић ММА до 70кг

Јован Угреновић – Иван Шофран ММА

Драгутин Милошевић Бели – Милан Радаковић MMA

Јовица Крџић – Дамјан Савановић К1 до 84кг

Ђорђе Буквић – Јован Тодоровић ММА до 84кг

Нурал Назмиев – Жарко Јанковић ММА до 93кг

Дејвид Кајевић – Срђан Шућур К1 до 83кг

Камен Георгијев – Јусуф Хајровић ММА до 93 кг

https://www.youtube.com/watch?v=nW_0TH908l8