Нови семафор у чајетинској хали

Након што је реновирана дворана Спортског центра Чајетина отворена у новембру 2019. године, изглед и функционалност употпуњеним су уградњом новог семафора.

Дигитална табла за резултат произвођача ДМВ из Ниша направљена је од алуминијума и има уграђену сирену, а бројеви и слова су у црвеној, жутој и зеленој боји уз жичану комуникацију са записничким столом. Новина је да ће сада осим бројева бити исписана презимена играча уз број постигнутих поена. Семафор је постављен на носач са одстојником са десне стране како би резултат и ознаке били видљиви из свих делова дворане.

Такође, мењају се и акциони семафори изнад кошева, такозвани секунданти, који ће сада бити четворострани ради боље прегледности.

Пробу новог семафора извршио је шеф сектора одржавања СЦ Чајетина и бивши кошаркаш Златибора Душко Пантовић, и према његовим речима, нови семафор ће се користити и за остале спортове док ће стари "лампаш" такође бити постављен у хали, како би служио као резерва.

Време док су кошаркаши Златибора у Подгорици на финалном турниру АБА2 лиге искоришћено је да се поправе услови за праћење утакмица у чајетинској дворани, а нови семафор ће на такмичарском мечу прорадити у кошаркашкој Суперлиги Србије. Да подсетимо, осим кошаркаша, спортску халу у Чајетини за такмичења користе и одбојкашки клуб Златибор и клуб малог фудбала Златибор, а испуњава услове и за одржавање међународних такмичења.