Обука "Безбедни у планини"

пк

У среду и четвртак 5. и 6. октобра у оквиру пројекта "Безбедни у планини" одржана је Основна планинарска обука у просторијама Планинарског клуба "Торник" у Чајетини.

Полазницима обуке теме из области планинарства приближили су водичи Клуба, Петар Весовић и Марко Џамбасовић, као и неки од искусних чланова клуба (Марко Луковић, Ксенија Бојовић, Наташа Меловић, Тихомир Борчић). Предавање на тему Прве помоћи држао је физиотерапеут КК Златибор Никола Јеремић. 
Основна планинарска обука је полазна тачка и основни предуслов за даље усавршавање у планинарству. На овој обуци полазници су се активно укључивали у рад и тако својим учешћем помогли да обука буде интересантнија. Оваква обука ће бити  веома корисна за све, а поготово за младе чланове клуба који тек улазе у свет планинарства.

Сви су успешно прошли обуку, а сваки учесник обуке ће добити сертификат ПСС-а којим се потврђује да је обука успешно завршена. У наредном периоду биће организоване радионице и теренске активности на маркираним стазама у селу Јабланица за децу, наставнике, туристе и остале заинтересоване посетиоце Златибора.