Одбојка: Чајетинке непоражене и после дербија

Утакмица Јединства и Златибора у Ужицу

Одбојкашице Златибора победиле су Јединство са 3:1 у трећем колу Банка Поштанска штедионица Прве лиге Србије на гостовању у Ужицу и тако остале непоражене после три кола такмичења. 

У локалном дербију против клуба велике традиције чајетинске играчице су показале сјајну игру и победиле по сетовима 23:25, 19:25, 25:16, 21:25. Екипа тренера Станка Брашанца је одговорила задатку на једном од најзахтевнијих домаћих терена у лиги и први сет освојила на разлику. Ниво игре је одржан и у другом, а након пада у трећем сету, није било дилеме о победнику после четвртог сета.  

Јединство је девет пута било првак државе од 1994. до 2006, а у тим сезонама једна од кључних играчица била је и Снежана Томић, помоћни тренер у екипи Златибора која се тако у лигашком такмичењу срела са бившим клубом.  

После три рунде осим чајетинског тима непоражена је и екипа Лесковца 98, која је заједно са Златибором ушла у овај ранг прошле сезоне. У следећем колу Златибор дочекује екипу Роде која нема победу у прве три рунде. Меч ванредног кола игра се у среду, 9. новембра од 20 часова у Спортској дворани у Чајетини.