Одбојка: Први пораз Златибора у 2020. години

У утакмици 13. кола Прве Б лиге одбојкашице Златибора су на паркету дворане "Спортског центра Чајетина" поражене од Новог Сада са 3:1 у сетовима, што им је први пораз у овој години, после три узастопне победе.

Иако су релативно брзо повеле са 16:8, домаће су допустиле противницама да преполове заостатак. Са два добра сервиса Исидора Тошић омогућила је свом тиму мирнију завршницу, после чега су уследила још три поена на њен сервис и прва двоцифрена предност (24:14). Златибор је искористио другу сет лопту (25:15).

Гошће су узвратиле истом мером у другом сету (25:14). Иницијално вођство од 5:0 било је недостижно по домаћи тим до краја деонице.

У веома неизвесном трећем сету виђена је "резултатска клацкалица" у завршници. На сервис Милене Власоњић домаће су сустигле три поена минуса и изједначиле (20:20), после чега су уследила четири поена гошћи. Нови Сад је искористио трећу сет лопту и решио период у своју корист са 25:22.

У четвртој деоници Новосађанке су преокренуле код вођства домаћег тима од 16:14, стекле три поена вишка у самој завршници, Златибор је са два добра напада преко Андријане Драговић пришао на само поен минуса, али су поново успешније у борби за завршне поене биле гошће, решивши овај период са 25:22.

    ОК Златибор: Тошић А, Селаковић, Луковић, Драговић, Соломун, Јевтовић, Тошић С, Петронијевић, Терзић, Мићић, Тошић И, Власоњић, Пантовић, Раденовић. Тренер: Станко Брашанац ОК Нови Сад: Дамјановић, Рубежић, Рачић, Јовановић, Вујовић, Врањковић, Јолдић, Новаковић, Рацић, Вуковић, Миладиновић, Гемовић. Тренер: В. Шараба