Одржан хуманитарни ГастроЗбор на Златибору

gastro fest

На Краљевом тргу на Златибору, 25. јула одржан је јединствени гастрономски догађај - ГастроЗбор, који је поред врхунске гастрономске понуде имао и хуманитарни карактер. Средства прикупљена кроз дегустације донирана су Специјалној болници „Чигота“, као помоћ одељењу „Чиготица“, које је недавно претрпело штету у пожару.

Посетиоци су уживали у дегустацији пажљиво припремљених специјалитета које су спремали врхунски шефови из најпознатијих хотела и ресторана на Златибору: “Бор хотел by Карисма”, “Торник”, “Калем by Зак” (хотел „Златибор“), “Перун” (хотел „Мона“), “Палисад” и ресторан “Гранд”. Сви специјалитети били су припремљени од пажљиво бираних домаћих састојака заштићеног географског порекла: ивањичког кромпира, златарске хељде и спелте, сјеничке стеље, ариљске малине и других. У оквиру манифестације, посетиоци су имали прилику да се упознају и са понудом локалних дестилерија и произвођача традиционалних производа.

Током пријатне летње вечери на Златибору, уз звуке добре музике, посетиоци су уживали и у занимљивом програму на главној бини. Публици су се, у разговору са познатим кулинарским мајстором Ненадом Гладићем – Лепим Брком, представили познаваоци гастрономије и представници туристичке понуде Западне Србије, приближивши им богатство укуса, традиције и туристичких потенцијала овог краја. Посебан гост вечери био је Момчило Антонијевић, новинар и народни травар.

ГастроЗбор је реализован у оквиру СРЕСТ пројекта, а организован је у сарадњи Туристичке организације регије Западна Србија и Туристичке организације Златибор.