Одржан први Ауто мотор шоу на Златибору (видео)

Ауто мотор шоу на Златибору

Први пут на Златибору одржана је ревија возила Ауто – мото шоу у организацији Аутомобилско спортског удружења Златибор. На паркингу у центру Златибора за публику су били изложени аутомобили намењен за ауто-мото спорт из разних дисциплина и разних кубикажа.

Љубитељи звука мотора и шкрипе гума имали су шта да виде на првом догађају Ауто – мотор шоу на Златибору. Иако није био тркачки дан, на паркингу између хотела Олимп  и ТРК Златибор је  било занимљиво јер су на једном месту биле тркачке машине из разних категорија: рели, кружне и брдске теке, аутослалом, дрифт, оф роуд. Изложени су били и багији, мотори и друга занимљива возила, као и специјализована опрема и штандови спонзора.

Организатор овог скупа је Аутомобилско спортско удружење Златибор, након што је у претходним годинама успешно организовао трке у неколико категорија. АСУ Златибор је ове године направио и такмичарски искорак са возачима из Бугарске, чија су возила такође стигла на Ауто-мотор шоу.  

На својеврсном тркачком сајму посебна пажња је посвећена најмлађима, што кроз занимљиве програме за децу, као и кроз едукативне симулације за младе зарад повећања безбедности у саобраћају уз помоћ посебног возила постављеног у сарадњи са националном Агенцијом за безбедност саобраћаја која је на Златибору у исто време организовала велики стручни форум.