Одржана 22. седница СО Чајетина

Након три седнице Општинског већа, данас је одржана и прва седница СО Чајетина у новој години. На 22. седници пред одборницима се нашло 27 тачака Дневног реда, а већина њих се односила на одлуке о доделама грађевинског земљишта.

Доделе грађевинског земљишта непосредном погодбом или са претходног огласа биле су углавном теме о којима су данас одлучивали одборници СО Чајетина.

"Инвеститори на Златибору желе да проширују, да дограђују своје објекте и ми смо на овој седници имали негде око 10 тачака дневног реда које се тичу допарцелације. На овој седници смо донели одлуку да распишемо јавни оглас за нове парцеле на Златибору што се тиче градње, приватних објеката, изградње хотела и то ћемо учинити у наредних месец дана. Људи који желе даље да граде на Златибору моћи ће да конкуришу за ове парцеле и м покушавамо да инвеститорима изађемо у сусрет, да граде".  

На овој седници се, каже Рајовић, председник општине Чајетина Милан Стаматовић, осврнуо се на планове локалне самоуправе и  општински буџет рекавши да у њему има довољно средстава да се, уз помоћ јавних предузећа, реализују зацртани пројекти као што су: куповина Спортске хале на Златибору, постројење за пречишћавање отпадних вода, гондола...

И ова седница прошла је у доброј атмосфери и ефикасном раду. Пред крај рада поједини одборници су се осврнули, незаобилазно, на актуелне политичке теме као што су београдски избори и избори у  општини Севојно , али су полемике трајале кратко и Скупштина је завршена у помирљивој атмосфери, нагласио је Рајовић.

https://www.youtube.com/watch?v=IN2t6weySHw&feature=youtu.be Мирјана Ранковић Луковић