Отварање изложбе "Диванхана" 06. фебруара у 18.00 часова

У четвртак, 06. фебруара у Галерији Културног центра Златибор биће отворена изложба слика насталих на ликовној колинији „Диванхана“ која је прошле године одржана у Новом Пазару.

Ликовну колонију, као и изложбу слика у Културном центру на Златибору организује Удружење за науку, културу и уметност Бошњака „Диванхана“. Отварање изложбе је у 18.00 часова. Изложба је отворена за посетиоце до 02. марта 2020. године.

Удружење за науку, културу и уметност Бошњака, Диванхана, је основано 2015. и оно делује у Републици Србији и интернационално. Поред других циљева и задатака, један од приоритета Диванхане су млади талентовани уметници, писци, музичари. Ово Удружење броји неколико стотина чланова и поноси се својим чланством које је разнолико по верској , националној, социјалној и било којој структури тј. припадности чиме се Диванхана поноси а што се може видети и по овој изложби. Удружење има армију младих, талентованих, успешних уметника који се боре да културно стваралаштво опстане, постоји, развија се и јача.

Пет година сједињује боје на колонијама по чему су и једна од посебних ликовних колонија у Србији која искључиво шансу пружа младим сликарима. На жалост, све је мање ентузијаста. Док је њих биће и културе и Диванхана ће им бити подршка онолико колико је у могућности обезбедити потребна средства. Захваљући Министарству културе и информисања и Бошњачком националном већу, који једним делом суфинансира пројекат, удружење успева да зближи младе ствараоце и да их подржи до њихових самосталних изложби...