Oтворена изложба слика Мире Петаковић у Дому културе (видео)

Самоука сликарка из Чајетине Мира Петаковић, синоћ је у чајетинском Дому културе отворила изложбу својих слика. У тематском смислу међу њеним радовима преовладавају пејзажи а техника коју највише воли је уље на платну. Организатор ове изложбе и овога пута био је Спортски центар Чајетина.

https://www.youtube.com/watch?v=CHeSy6ovpDQ

Мештани чајетинске општине синоћ су били у прилици да у просторијама Дома културе виде најновија дела сликарке Мире Петаковић. Мира је рођена у Чајетини, где је одрасла и школовала се. Сликањем је почела да се бави из знатижеље што је касније прерасло у хоби и велику љубав. Ово вече било је уједно и прослава јубилеја  њеног уметничког стваралаштва које траје од 2000. године.

"Ово је моја четврта самостална изложба. Више пута сам учествовала на Окружној смотри аматера Златиборског округа у Ариљу и добијала сам неколико награда. Након тог такмичења пласирала сам се и на Републичко које се одржавало у Чачку али последњих година се престало са одржавањем тог вида такмичења. Као што се и види из мојих слика, највише волим да радим пејзаже нашег краја. То су мотиви попут старих кућа-брвнара, старог села, пејзажи нашег поднебља", каже сликарка Мира Петаковић.

Лепе речи о домаћину вечери није штедео ни председник Удружења "Дрина етно-арт" из Бајине Баште, истакавши да се на сликама ове уметнице јасно види та чистота боја и уравнотежена композиција а миран потез чини да  уметност умирује преносећи на посматраче стање душе аутора у тренутку настанка слике.

"Са Миром сам се упознао на Окружној смотри у Ариљу када сам и запазио њене радове. Разменили смо неколико речи а касније и успоставили сарадњу кроз коју сам Миру упознао као посвећену и одговорну особу што је мени као организатору заиста много значило јер је у организацији најбитније бити тачан и испоштовати договорено", рекао је Владисав Биљић - председник Удружења "Дрина етно-арт".

Ово вече препуно посетилаца жељних уметности, сликарка је посветила најмлађим члановима своје породице, својим унуцима. Љубитељи ове врсте умености, слике су  могли више пута видети и на изложбама у галерији Бајине Баште, Ариљу и Чачку. На позив галерије из Ужица, у фебруару ће по први пут дела Мире Петаковић бити у прилици да виде и грађани ужичког краја.

[easy_image_gallery gallery="755"] Данка Миловановић