Пензионери из Лакташа уживали у вожњи Голд гондолом (видео)

p

2015. године потписана је Повеља о братимљењу пензионера из општина Лакташи (Република Српска) и Чајетине и од тада до данас пријатељство се неговало и проширивало а побратимска веза пренела и на најмлађе. Домаћини су и ове године, како и доликује Златиборцима, госте дочекали са пуно љубави и гостопримства.

Још једно дружење за најстарије становнике општине Чајетина и општине Лакташи организовано је након паузе од четири године. Овом приликом пензионери су имали могућност да посете Голд гондолу и осете тај несвакидашњи доживљај возећи се најдужом панорамском гондолом на свету. Како и сами кажу оваква дружења им много значе, опусте се, размене своја искуства и удаље од свакодневнице. Овогодишњем сусрету присуствовало је око 50 пензионера.

"Након доручка људи су се око 10 часова укрцали у кабине Гондоле. Возили смо се до Торника и назад без пауза како не би дошло да разилажења јер су већина стари људи, први пут се возе Гондолом а неки су први пут и на Златибору. У наставку имамо у плану два сата шетње Златибором како би видели језеро, тржни центар а они су много заинтересовани за нашу Златиборску пијацу и желе да купе нешто од сухомеснатих и млечних производа. У тим претходним дружењима свако од њих је стекао неког доброг познаника и ти људи једва чекају и вечерас да се виде и дарују поклоне које су једни другима спремили", каже Славко Пантовић, председник Удружења пензионера општине Чајетина.

Познато је да су пензинери из Лакташа пружали подршку у изградњи гондоле од самог почетка и према речима најстаријих овај дан су жељно ишчекивали.

"Ја сам се дивио када су ми пре пар година објаснили шта је у плану иако многи нису веровали да ће се такво нешто изградити. Није прошло много времена и сада када сам овде, не могу да препознам ово место како је све уређено, стварно је све дивно, свака част", рекао је Душан Пролић

"Вожња је супер, толико је удобно да је велика грешка ако неко дође на Златибор да се не провоза овом гондолом јер је приликом вожње могуће фино видети Златибор и целу околину која има ограничене могућности да се и шири и развија", рЕкао је Милорад из Лакташа.

"Ми се са Златиборцима дружимо већ дуже време и дивно нам је где год да смо заједно. Вожња гондолом је перфекција, чудим се онима који се боје јер никаквог страха ни трзања нема, чак је удобније него вожња аутом", рекла је Благојка Маџерић.

"Лепо ми је било и волим што сам све ово видела. Ја сам дете са села, нисам школована али се волим дружити", каже Љубица Павличић. 

Председник Удружења пензионера Чајетина Славко Пантовић је истакао да је ово прилика да се пензионери друже, али и да анализирају ситуацију у пензионерским организацијама на нивоу округа. Након вожње годнолом организована је шетња центром Златибора а у вечерњим часовима и дружење са пензионерима општине Чајетина у ресторану „Рујно“ на Златибору.