Председник Милан Стаматовић уручио награде основцима у Великој сали општине Чајетина (видео)

с

Поводом предстојећег Дана општине Чајетина у Великој сали Општине уприличена је свечана додела захвалница уз новчану награду у висини од 30.000 динара ученицима Oсновне школе "Димитрије Туцовић" и ученици из ОШ "Саво Јовановић Сирогојно" - издвојено одељење Љубиш, који су  добитници награда на републичким такмичењима.

Председник Општине Чајетина Милан Стаматовић, доделио је награде ученицима основних школа са територије Општине који су учествовали на републичким такмичењима и на њима постигли запажене резултате. Председник се у име општине захвалио ученицима на постигнутим успесима уједно честитајући и школи и наставницима а и родитељима.

"Треба више пажње обратити на ову децу која хоће да напредују, хоће да се усавршавају, која својим радом и својим признањима промовишу своју општину и своја места. Мислим да су они најбољи промотери своје локалне самоуправе. Велика су искушења у друштву а сачувати децу од тих порока је данас веома тешко и комплетно друштво треба да се посвети томе, највише Републичке и локалне институције које су задужене за образовање и бригу о деци и о породици", каже Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Добитници признања не скривају захвалност свом граду на подршци и поручују да ће наставити да уче и напредују још више.

"Учествовао сам на Републичком такмичењу из физике у Краљеву и освојио сам треће место. Ово признање ми доста значи јер је примећен наш труд и рад", рекао је Петар Лекић, ученик шестог разреда са Златибора.

"Учествовала сам на Међународном републичком такмичењу Лимских вечери дечје поезији у Прибоју и освојила сам прво место. Припреме су трајале дуго, а помогле су ми и разредна и мама, и неизмерно сам им захвална", каже Вања Вуловић, ученица шестог разреда из Чајетине.

"Ја сам учествовала на Републичком такмичењу из биологије и руског језика у специјалној категорији где сам освојила друго место. Сматрам да је школа у Србији много боља него школа у Русији јер првенствено учи децу дружењу. Иначе сам много срећна што сам дошла овде на Златибор и у општину Чајетина јер има изузетних лепота и прелеп је ваздух, а све то заједно оставља добар утисак", каже Мириам Фомина.

Директорка школе "Димитрије Туцовић" Милка Васиљевић захвалила се председнику и локалној заједници на издвојеном времену и наградама које су ученици добили истакавши да је обострана заслуга остварених успеха, и ђака и наставника. 

"Наставници у последње време изузетно пуно раде и имали сте прилику да видите да ми на неки начин постајемо и интернационална школа. Непосредно је дала изјаву ученица која је недавно дошла из Русије а морам да поменем да смо имали и ученика са Кубе који говори страни језик. Све је препуштено наставницима који се труде да се та деца лепо осећају и уклопе у наш образовни систем. Имали сте прилику од ученика да чујете како се они сналазе овде код нас у школи, наравно, захваљујући великом труду и раду наставника", рекла је Милка Васиљевић, директорка Основне школе "Димитрије Туцовић".

Укупно је подељено 14 захвалница и новчаних награда у износу од 30.000 динара. Ово је само један од видова подршке коју локална самоуправа даје својим најбољим ученицима.