Припреме Колубаре и Новог Пазара (видео)

Колубара Нови Пазар

Припремна утамица између Колубаре и Новог Пазара једна је од бројних које се током лета играју на стадиону Швајцарији. Екипа из Лазаревца је победила са 1:0 и тако има три победе из четири контролне утакмице. Колубара је прошле сезоне дебитовала у Суперлиги и оставила је добар утисак јер је екипа заузела 10. место са 46 бодова. И пре годину дана су играчи у зеленим дресовима летње припреме спровели на Златибору, а и тада је тренер био Дејан Ђурђевић па је добро упознат са златиборским амбијентом.

Са друге стране, Нови Пазар који је суперлигашки статус сачувао кроз бараж је сезону почео са новим тренером Владимиром Гаћиновићем. Пазарци су одиграли четири пријатељске утакмице, забележили две победе, реми и пораз, а на Златибору су радили 10 дана. 

Због Светског првенства које ће се у новембру и децембру одржати у Катару, померен је и календар такмичења Суперлиге, па тако српска елита почиње такмичење 8. јула. То је додатно скратило период летњих припрема, али стручни штабови клубова српског шампионата су били спремни за ову промену.

Колубара првенство отвара против Радничког из Крагујевца код куће, док Нови Пазар гостује Вождовцу. С обзиром да такмичење у Првој лиги Србије почиње 30. јула, по одласку суперлигашких тимова са Златибора, углавном ће их заменити чланови другог ранга међу којима је и ФК Златибор.