Шампиони АБА2 лиге на пријему код председника општине Чајетина

Кошаркаши на пријему у општини

Кошаркаши Златибора, нови шампиони АБА2 лиге примљени су од стране председника општине Чајетина Милана Стаматовића и општинског руководства по доласку из Скопља.

Чајетински спортски хероји дочекани су одмах по доласку у Чајетину, а поздравио их је председник општине Милан Стаматовић рекавши да се не мора бити у великим градовима како би се остварио велики успех.

„Овим резултатом сте остварили огроман успех и за Србију, и за општину Чајетина и за све њене становнике, који су свих ових претходних недеља свим срцем били уз вас. У име општине Чајетина прво желим да честитам свим кошаркашима, стручном штабу, навијачима, који су стално били уз вас. Било би нам драго да ова екипа још неко време остане на окупу, наставио је Стаматовић, али разумемо и вашу жељу да се опробате у неким европским клубовима. Знајте да ћете увек имати нашу подршку и увек ћете бити део ове општине, као прави амбасадори Чајетине, Златибора и целе Србије. Сваки становник општине Чајетина, сви инвеститори и спонзори клуба, као и општина Чајетина су стали уз вас, и тако ће и убудуће бити,“

рекао је Стаматовић. Кошаркаши су општинском руководству и и директорима локалних јавних предузећа представили треофеј који је освојен после велике борбе и приказаног квалитета у тријумфу против домаћег тима после продужетка.

„Захваљујем се председнику Стаматовићу и руководству Општине на свеобухватној подршци, на прилици коју сте нам као спортистима дали да направимо овај успех, и јако сам поносан што сам део ове екипе. Био сам део и као играч пре неколико година када смо ушли у Прву лигу, и тада је био слоган да идемо даље ка АБА лиги. Тада је то било невероватнпо, али ево данас и ту АБА лигу освајамо,“

рекао је спортски директор чајетинског тима Александар Јевђић. Тренер КК Златибор Страјин Недовић се овом приликом захвалио својим кошаркашима, који су из дана у дан исписивали историју КК Златибор и општине Чајетина.

"Овај успех је многима изгледао као немогућа мисија, али након свега, ми смо стекли једно невероватно поштовање, првенствено због освајања кошаркашке лиге Србије и регионалног АБА 2 такмичења. Захвалио бих се општини Чајетина, која је најзаслужнија за све успехе које сада постижемо, и обећавам да ћемо дати све од себе како бисмо обезбедили пласман у АБА 1 лигу".

Титулу најкориснијег играча турнира понео је капитен Златибора Душан Кутлешић који је у финалу постигао 33 поена и тако МВП трофеју из Кошаркашке лиге Србије придружио и звање у регионалном такмичењу као локални херој матичног клуба.

„Хвала на подршци коју сте нам исказали током целе сезоне, свим људима из клуба, из општине Чајетина на условима који су стварно добри. Уживали смо ове сезоне играјући за КК Златибор и самим тим је дошао овај успех у оба лигашка такмичења која смо играли,“

рекао је Кутлешић. Златибор је до највреднијег трофеја у 44 године клупске историје дошао на маестралан турнир у дворани "Јане Сандански" савладавши Хелиос, Борац из Бања Луке и МЗТ, три најбоље пласиране екипе у лиги. Према тренутним пропозицијама, Чајетинци ће, иако прваци, играти против најслабије пласиране српске екипе из АБА лиге, што је парадокс због ограниченог броја клубова из једне земље.