СИМ: Познати победници у одбојци, баскету, малом фудбалу...

Краљевчани најбољи баскеташи на СИМ

Државно финале Спортских игара младих одиграва се на Златибору и у Чајетини и привлачи пажњу као занимљив спортски догађај за школарце. До сада су одржане завршнице и одређени путници на међународно финале у Сплит у атлетици, малом фудбалу, игри између две ватре, баскету, одбојци и одбојци на песку. 

Након атлетских трка које су одржане на Краљевом тргу приликом свечаног отварања, сутрадан су уследили мечеви у једној од најатрактивнијих игара које су од почетка део ове манифестације, а то је између две ватре. Због кише је полигон за такмичење премештен у Спортску дворану у Чајетини где су играли млађи ученици и у дворану Туристичко рекреативног комплекса Златибор где су се надметали старији. У конкуренцији 2015. годишта победила је екипа Атомски мравци из Куршумлије која је у финалу са 2:1 победила Драгишинце из Чачка, а треће место освојио је тим Петефи из Сенте, док је без медаље остала екипа Соколићи Рибникар из Београда. У старијем, 2013. годишту, највише су славили Краљеви из Краљева који су у финалу победили Беле лавове из Куршумлије са 2:1, а треће место освојила је екипа Токсик из Крагујевца победом над Искрицама из Кикинде. 

Турнир у малом фудбалу за 2013. годиште освојила је екипа Срћково јато из Ниша која је најпре у полуфиналу савладала Кругове из Сомбора са 1:0, а у финалу је са 3:0 победила Јанковце из Београда. Треће место на подијуму припало је екипи Ратници из Бајине Баште. 

Такмичење у одбојци одржано је на новим теренима на Главици и донело је занимљиве утакмице. У женској конкуренцији је екипа Шампионке из Крагујевца направила два преокрета и победама најпре над ЖОК Напредак из Крушевца и Пролетером из Зрењанина у финалу дошла до злата. Четврто место припало је екипи Либеро из Љубовије. У конкуренцији дечака је победио тим Феникс из Пожаревца, који је победио на великом финалу у  Сплиту прошле године. До одбране титуле стигли су победама над Јабланицом из Медвеђе и Дар Маром из Зрењанина, док је на четвртом месту завршио Партизан из Београда. Медаље за најбоље у одбојци доделиле су некадашње српске репрезентативке Тијана Обрадовић и Наташа Крсмановић. 

У баскету 3х3 су дуплу победу однели састави из Краљева. У мушкој конкуренцији је победила екипа Шакали која је иза себе оставила тимове ЈК У Напад из Београда, ОШ "Иво Андрић" из Ниша и Кевиновци из Куле. Код девојчица најбоља екипа је била Вукшини соколови, друго место је освојила екипа Часне сестре из Крушевца, треће Стопала из Сенте а четврто Шантић из Београда. Као и у одбојци, такмичење је одржанно на Главици, а медаље су додељене код комплекса Титова вила, а доделио их је тренер КК Златибор Страјин Недовић.