Смучарски викенд на Златибору – “Звезда куп 21”

На Златибору се од 22-24.јануара одржава прво смучарско такмичење у 2021.години “Звезда куп 21” у оквиру овогодишњег Балкан купа.

Првог дана ФИС Звезда купа 21 на Златибору публика је могла да ужива у неколико одличних трка, а надметало се више од 100 смучара у свим категоријама. Прво је стартовала трка на 5 км класичним стилом у женској конкуренцији, а затим је уследила трка на 10 км у мушкој конкуренцији и на крају су наступили најмлађи смучари.

Прво место је освојила такмичарка из Румуније Тимеа Лоринц која је имала време 18:20.2 (66.01 ФИС бодова). На другом месту је била Маида Дрндић (19:19.1) а трећа Ања Илић (20:09.6). Оно што све љубитеље може да радује је наступ младих смучарки (2005 годиште) у сениорској конкуренцији, Џенана Хоџић је била десета, Андреа Марковић (11), Емилија Бућић (12), Исидора Ћуповић (13), Сара Пипловић (14).

У мушкој конкуренцији такмичари из Румуније су били најбољи и освојили су све медаље. Прво место је припало Константину Папену који је стазу од 10 км прешао за 30.11.9 што му је донело 37.40 ФИС бодова, друго место је припало Петрику Хогиу који је био 31 секунду спорији. Треће место је освојило Махил Попа који је у односу на првог имао заостатак од 1:20.8

Што се тиче домаћих такмичара најбољи резултат је имао Ђорђевић Милош који је био 17, а затим следе Ђође Пауновић, Никола Ђорђевић, Богдан Кутлешић и Тарик Аслани.

Посебно је било занимљиво надметање у млађим категоријама, које су трчале трку на 3.000 метара. У категорији У14 у мушкој конкуренцији прво место је освојио Павле Павловић, на другом месту је био Абдул Керим Хоџић а треће место је припало Ивану Смиљанићу. У женској конкуренцији првом место је освојила Ана Јеремић, Александра Ружић је била друга.

У категорији У12 у мушкој конкуренцији прво место је припало Андрији Тошићу, други је био Али Прелић, а трећи Урош Становић. У женској конкуренцији у овој категорији прво место је припало Салихагић Ламији, Јована Јоксимовић је била друга а Анђела Рајевац трећа. Прво место у категорији У10 је припало Урошу Владисављевићу.

У категорији 2010-11 (девојчице) прво место је освојила Ирена Ђуровић, друга је била Јелена Јоксимовић а трећа Андреа Буквић. У мушкој конкуренцији у овој категорији прво место је освојио Андрија Величковић. Милекић Срђан је био други а Лазар Јеремић трећи.

У категорији 2012-13 (девојчице) прво место је припало Ивони Ђуровић, Софија Смиљанић је била друга а Искра Гавовић трећа. Када су у питању дечаци први је био Михајло Бујишић, други Андреј Бућић а трећи Урош Пурић.

У категорији 2014-15 у категорији девојчица прво место је припало Маши Бујишић, друга је била Мина Туцовића а трећа Мина Шишовић.

У суботу су на програму такмичења у дисциплини скејт. Трка на 5 км у женској конкуренцији стартује у 9.30, потом је на програму трка на 10 км у мушкој конкуренцији и на крају следи дечја трка на 3 км.

Интересовање за такмичење је велико и пријављено је око 50 такмичара из Аргентине, БиХ, Грчке, Хрватске, Македоније, Румуније и Србије.

Извор: Златибор.тв

фото: Златибор.тв