Свечано отворене 59.МОСИ у Ужицу

Представници Чајетине на 59. МОСИ

Међуопштинске омладинске спортске игре које се 59. пут одржавају свечано су отворене на стадиону "Радомир Антић" у Ужицу. У свечаном дефилеу спортиста учесника били су и такмичари из Чајетине која ће се представити у 12 спортова.

Ужице је тек други пут домаћин МОСИ, претходно је то било 1971. године а сада се поклапа и са годином када је град ма Ђетињи државна престоница културе. Око 2500 спортиста ове године се надмеће на јединственој манифестацији која окупа општине из близине тромеђе Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. 

Након дефилеа на стадиону по узору на Олимпијске игре, присутнима су се обратили министар спорта у Влади Србије Зоран Гајић и градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић званично отворивши Игре. Заставу МОСИ унели су познати спортски великани из Ужица Оливера Јефтић, Весна Читаковић Ђуришић, Тијана Малешевић и Милован Веснић. 

Заставу Чајетине током церемоније отварања носио је Марко Костадиновић, фудбалер из Шљивовице који је међу најискуснијим члановима тима и ове године је део екипе у малом фудбалу. У име свих спортиста на МОСИ заклетву је положила каратисткиња Лидија Трмчић из редова домаћина, а у име судија Лука Манојловић, кошаркашки арбитар.