Успешан наступ стреличара у Кикинди

Стреличари у Кикинди

Екипа стреличарског клуба Златиборац учествовала је на трећем "Лудаја купу" у Кикинди. Ђорђе Марјановић, Милош Бољевић и Драган Жунић су освојили две медаље. 

Турнир је одлично организован од стране Стреличарског Удружења Аполло, са којима Златиборац има пријатељску сарадњу. На турниру је учествовало 134 такмичара из целе Србије у свим старосним категоријама, што представља други најпосећенији турнир у овој години. 

Kонкуренција  је била јако тешка, учешће су узели сви најбољи стреличари тренурно, укључујући и државне прваке у обе дисциплине, оутдоор и индор, као и државне рекордере.

Наши такмичари су успели у квалификационом делу да изборе два места међу 16 најбољих такмичара и тако уђу у елиминације за медаљу. Бољевић је освојио прво место и златну медаљу, Марјановић је изгубио у првом колу елиминација заузевши 12. место, док је Жунић заузео 22. место у сениорском пласману.

На путу ка првом месту Бољевић је победио тренутног државног првака и државног рекордера. Право узбуђење је дошло у борби за злато, где је побеника одлучила златна стрела. Такмичар Златиборца је последњих 12 секунди имао потешкоћа при испаљивању стреле, што га је довело и у трку са временом, али је мирна рука погодила деветку, што је било довољно за победу.

У екипном делу такмичења, чајетински стреличари су заузели друго место и тиме освојили сребрну медаљу у екипном пласману.

"Овакви резултати нас радују и дају велику мотивацију за рад.  Пред нама је Државно првенство у марту и то нам је коначни циљ за ову индоор сезону, на коју смо презадовољни и учешћем и резултатима, имајући у виду да смо успели у јануару да организујемо Индоор турнир на Златибору у ТРK Златибор. У наставку оутдоор сезоне у јулу месецу очекује нас организација Таргет 70м и Феилд турнира. У 2021. години смо већ организовали ова два турнира, ове године искуснији улазимо у целу причу. Желимо да подигнемо ниво организације турнира на један завидан ниво и на тај начин представимо Златибор као одличну дестинацију за организацију ових и многих других стреличарских дешавања. Желимо да се захвалимо Општинској Управи, Туристичкој организацији, Спортском Савезу Чајетине и ТРK Златибор, што су нас до сада подржавали и пружали могућности да све ово постигнемо,"

наводи се у саопштењу СК Златиборац.