Велико интересовање руских туриста за Златибор

Сајам туризма у Москви успешно је почео за представнике Туристичке организације Златибор и општине Чајетина. Велики број Руса посетио је штанд Туристичке организације Златибор, која се предтавља у оквиру Туристичке организације Србије.

Првог дана сајма, штанд Златибора посетио је и амбасадор Републике  Србије у  Русији  Славенко Терзић. Разговарало се о могућностима развоја сарадње у области туризма, али и инвестиција, привреде и пољопривреде. Током наредних месеци биће покренуте конкретне активности у циљу значајније промоције и представљања потенцијала Златибора не само у Москви, већ у целој Русији, где за то постоји интересовање.

Значајан број агенција интересовао се за могућност сарадње и долазака руских туриста у Србију, пре свега на Златибор. Фокус је био на понудама из области здравственог, верског и спортског туризма. Остварени су добри контакти и очекује се да резултати успостављања сарадње са московског сајма буду видљиви већ наредне зимске сезоне.

Велико интересовање изазвала је златиборска гондола. Посетиоци су били одушевљени виртуалном туром  трасе гондоле и пејзажима Златибора.

Извор: Општина Чајетина