Златибор победом почео одбрану титуле

Детаљ са утакмице Златибор Голд гондола – Колубара

Кошаркаши Златибора Голд гондоле победили су Колубару резултатом 77: 64 на отварању нове сезоне Адмирал бет Кошаркашке лиге Србије у Спортској дворани у Чајетини. Чајетински тим је сигурним тријумфом почео одбрану шампионске титуле пред домаћим навијачима. 

Нови чајетински састав тријумфално је почео сезону и оправдао улогу фаворита пред домаћом публиком. Удружене снаге играча који су остали из прошле, шампионске сезоне и летошњих појачања сломиле су отпор Колубаре и донеле победу од 13 поена разлике. Видело се да је екипи Златибора потребно још уигравања, али је тим Страјина Недовића показаo добар шут из игре и брзу транзицију што је уз изгубљенe лоптe Колубаре пресудило резултат. 

Најкориснији играч меча био је Чајетинац Лазар Јоксимовић са индексом 19, односно 13 поена и осам скокова. Најефикаснији код победника био је Филип Ђуран са 14 поена, четири тројке из осам покушаја. У саставу из Лазарева је 16 поена постигао Младен Грушановић.  

У другом колу такмичења Златибор гостује Тамишу у Панчеву, потом дочекује Слободу, а од 17. октобра је домаћин на првом турниру АБА2 лиге.  

Утакмица је почела минутом ћутања због смрти Драгомира Томовића, првог тренера у историји клуба Златибор.  

Златибор Голд гондола – Колубара 77: 64 ( 20:19, 24:16, 19:15, 14:14) 

Спортска дворана Чајетина, гледалаца 300. 

Златибор Голд гондола: Протић 9, Чабрило 2, Ђуран 14, Кусовац, Грубелић 9, Ђукановић 10, Јоксимовић 13 (8 ск), Тадић 6, Поњавић 10, Чорбић, М. Тејић 4, Б.Тејић. 

Колубара: Грушановић 16, Торес 4, Јовановић 2, Грбовић, Ивковић 9, Пајић 11 (10 ск), Вукашиновић, Стојичић 13, Синђелић 6, Вујадин, Сужњев 1, Гашић 2.