Златиборски летачи успешни у 2023. години

параглај

Чланови параглајдинг клуба СУВС Златибор су остварили одличне резултате током претходне године и очекују да ће успехе поновити и у новој сезони.

Најуспешнији такмичар је био Милош Тимотић који је освојио титулу на Државниом првенству у дисциплини прецизно слетање. На истом такмичењу, екипа СУВС Златибор је освојила треће место.

Такмичење у Лиги Србије СУВС Златибор је завршио на другом месту, а у појединачној конкуренцији Дејан Валек је такође био други.

У дисплини прелет, Мирослав Продановић је освојио сребро на Државном првенству, а бронзу у Лиги Србије. У истој дисциплини, СУВС Златибор је сезону завршио као четврти.

Милош Тимотић је успешну годину заокружио државним рекордом и десетим местом на светској листи. За постигнуте резултате од Министарства спорта је свсртан у категорију заслужних спортиста.

Милош Тимотић и Дејан Валек су били чланови државне репрезентације која се такмичила на Светском првенству у Бугарској.

Одавно се зна да Златибор има одличне услове за параглајдинг и да он окупља све више заљубљеника у небеске висине и летење. Успеси СУВС Златибор су још један показатељ да овај спорт има лепу будућност на најпосећенијој српској планини.