Златиборски производи међу добитницима жига "Чуваркућа"

Право на коришћење жига „Чуваркућа“, у оквиру пројекта Привредне коморе Србије (ПКС) „Стварано у Србији“, као потврду квалитета и домаћег порекла, добило је 75 производа, међу којима су и три производа са Златибора.

"Чуваркућу“ је добило - 19 производа „Укуси мога краја“ компаније „Меркатор С“ међу којима су кисело млеко и павлака, јогурт и Златиборски качкаваљ, које производи Пољопривредни комбинат Златибор.

"Kонцепт наше производње се у потпуности поклапа са идејом бренда „Укуси мога краја”, а пројекат „чуваркућа” се одлично надовезује на платформу која је већ развијена. Оба концепта су од посебне важности за мале српске произвођаче, јер подржавају даља улагања у домаћу производњу и чувају традиционалне српске производе од заборава,"

рекао је Радоје Цветић, власник компаније „ПK Златибор”. Међу добитницима жига је 15 „Нектарових“ проозвода, 14 „Млекаре Шабац“, 10 компаније „Витал“, шест производа компаније „Есенса“, пет фирме „Вртлари“, четири Млекаре „Границе“, као и Занатско лагер пиво „Мала барка“ и Воћна ракија од шљиве, произвођача СИЛ 3, Житиште.

„Већ од следеће седмице жиг ’Чуваркућа’ може се очекивати на овим првим производима који су добили право да га користе, а још додатних 150 чека одлуке техничке комисије и Савета. Очекујемо да ће већ почетком јесени око 250 домаћих производа носити ову ознаку“,

истакао је Михаило Весовић, председник Савета и директор Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију ПКС. "Чуваркућа" је гарант произвођачима и потрошачима и доказ да је више од 80 одсто вредности производа створено у Србији.

(Извор: Промо)