Златиборском гондолом возило се преко 8000 путника у време првомајских празника (видео)

b

Златибор је омиљена планина за одмор током првомајских празника, а већ трећу годину заредом Голд гондола је незаобилазна атракција за посетиоце из земље и региона. Само током четири дана, од 28. априла до 2. маја, златиборска гондола превезла је око 8000 путника од којих је најпосећенији био 1. мај када се возило 50 одсто више путника. Тиме је оборен дневни сретењски рекорд од 2549 путника, али и првомајски рекорд од почетка рада.

У свом пуном сјају, златиборска гондола процветала је и овог пролећа, и већ трећу годину заредом, незаобилазна је атракција за посетиоце из земље и региона. Током четири дана првомајских празника, превезла је око 8000 путника и са новим рекордима дочекује предстојећу летњу сезону.

"Велики број посетилаца који је био на Златибору, а сведоци смо да се тражио и кревет више, су и били наши гости на гондоли. Могу да се похвалим фантастичним бројкама. На дан 1. маја смо имали оборен рекорд по броју путника који су се превезли гондолом и то је више од 3.000 путника на дневном нивоу. За ових неколико празничних дана, возило се 8.000 људи што је 50 одсто више путника у односу на исти период претходне године. Врло је лепо то што су се углавном возиле породице са пуно мале деце а било је и организованих група, међу којима и деца учесници Међународног фудбалског купа из земаља бивше Југославије", рекла је Бојана Божанић, директорка Голд гондоле Златибор.

Пратећи савремене начине пословања Голд гондола је олакшала куповину садржаја својим путницима. Преко дигиталне платформе Visit Serbiа путници могу купити све врсте карата за вожњу најдужом гондолом на свету, као и резервисати незаборавна искуства попут бранча у ваздуху и романтичног путовања.

"Од половине јуна припремамо новитете попут формирања Еко-парка и коришћења електричних бицикала на међустаници. У плану су и садржаји попут упражњавања спортова који су мало мање заступљени, промоција спортова на води који ни у ком погледу не ремете животну средину као и организација различитих догађаја на целој траси. У летњој сезони очекују нас и вечерње вожње. Паралелно са свим овим активностима, ради се и на управној згради Голд гондоле што је и разлог повременог заустављања рада гондоле. План је да се до краја јуна уселимо у један део зграде и након тога се у потпуности посвећујемо угођају за наше туристе током летњих месеци. Комплетирање зграде очекујемо до краја 2023. године". 

Туристи све чешће препознају гондолу као место са ког ће понети најлепше успомене, што ово предузеће инспирише да сваке сезоне омогући неки нови садржај и тиме помери границу туристичке понуде. Оваквим темпом посећености и задовољства путника све је ближи милионити путник који Голд гондола очекује до краја ове године.